Dziś jest: Wtorek, 02 marzec 2021r., imieniny: Heleny, Pawła

konto PEKAO.S.A. I o/Płock

kalendarium

Pon Wt Śr Czw Pi Sob Nie

medale honorowe epitafium dla lekarzy wydawnictwa Nagrody dla Stażystów wydawnictwa
<< powrót do strony głównej << powrót

Stanowisko Prezydium Okręgowej Rady Lekarskiej w Płocku z dnia 20 stycznia 2021 r.

STANOWISKO

Prezydium Okręgowej Rady Lekarskiej w Płocku

z dnia 20 stycznia 2021r.

W związku z otrzymaną z niektórych szpitali węzłowych informacją o wstrzymaniu szczepień przeciwko COVID-19 przeznaczonych dla osób z grupy „0”, Prezydium Okręgowej Rady Lekarskiej w Płocku, wyraża zaniepokojenie  powstałą sytuacją.

Prezydium ORL w Płocku stwierdza, że zagraża ona bezpieczeństwu  zdrowotnemu w Polsce.  Zabezpieczenie personelu medycznego w zakresie zakażeń COVID-19, poprzez kontynuację szczepień, rządzący powinni uznać za priorytetowe i uczynić wszystko aby w pełni zrealizować zadanie wyszczepienia wszystkich kwalifikujących się i wyrażających zgodę medyków.

Sekretarz                                                                                      Prezes

Okręgowej Rady Lekarskiej w Płocku                                          Okręgowej Rady Lekarskiej w Płocku

Joanna Sokołowska                                                                       Ryszard Mońdziel